diumenge, 19 d’octubre del 2008

Spiderman, la ciència i un bonometro.

L'altre dia mentre eixia d'una estació del metro em van encolomar un dels pamflets més curiosos que he vist ultimament (que no es altre que el que podeu vore ara mateix...
està clar que no supera al "mago adivinador" que cura a distància i tira mal d'ull als enemics, però si es parem a observar-lo, no podria ser millor.

Vaig a deixar de banda la pessima opinió que mereix la organització i continguts del museu de la ciència i tractar d'entendre quina ha estat l'associació d'idees que ha conduit al director del museu a programar "això".
En primer lloc es interessant l'apelació a l'aventura que suposa el museu (una autèntica aventura de botons i colors que s'aproxima més a "las vegas" que a cap experimentació divulgativa).

La mateixa exposició fa publicitat de "Marvel" ( i supose que el contingut sols "analitzarà" els super-poders Marvel). Un Spiderman en ple vol ens suggereix...
vive los comics!
vive la ciencia!

una associació d'idees curiosa, com si a base de juxtaposar les idees amb entusiasme (i posar-les en boca d'Spiderman), les fera certes... com si posant "vive las fallas, vive la ciencia" fera del ninot indultat un premi novel.

Si, el museu de la ciencia s'ha converit en una altra part del espectacle de circ, amb quadrigues, atraccions de fira i barquetes, una peça més d'un peculiar Disneyland que viu per la pompa i l'espectacle.

Una vegada fet el despropòsit, no m'extranyaría trobar a la programació futura del museu exposicions tan interessants i científiques com " la ciencia y los clasicos Disney" on podríem vore els fonaments científics del vol de Peter Pan i transformar una carabassa en una tartana.
i podríem posar atraccions temàtiques, restaurants de menjar rapid, ... ... ...

2 comentaris:

miquelet ha dit...

La única ciència que veig jo aquí és la química que fa que els colors de les tintes queden ben impregnades al paper. Altra cosa? No ho sé. M'ho pensaré i si trobe una resposta abans de dos anys et la comente. Però ho veig difícil.

Salut.

Amanda Bataller ha dit...

en lo de Disney i Peter Pan has xafat "fondo"...

ja no t'enjunte!