divendres, 15 d’agost de 2008

Del pou clar i el racisme visceral

M'han tancat el fotolog, després de temps de deixar de penjar coses... i l'única explicació es un comentari que he posat, arrel d'un tal "alquimia" que exposava les seves idees sobre els immigrants.

el seu comentari era tot un prototip, que expressa per escrit el racisme latent en molts veins nostres. M'ha posat de mala sang que algun personatge haja esborrat un espai al que he estat durant dos anys penjant fotografíes i escrits, on en cap moment he censurat cap opinió ni he "denunciat" a cap persona, per oposada que fora la seva opinió. Però més mala sang m'ha entrat quan he trobat aquest mateix compentari repartit per ahi, i comporvar que poques eren les opinions que es lliuraven d'aquestes actituds.

En roig, hi han les coses que va dient...

No estoy en contra de la inmigración.
Estoy a favor de la integración.
Pero no admito que vengan de fuera a cambiar mi forma de vida.

1-. Visc a la mateixa ciutat, i no comprenc allò que dius de canviar la teva forma de vida. En cap moment he tingut que canviar els meus habits. Els musulmans ens han obligat a portar vel, no beure alcohol o no menjar porc?? es de veres que amb l'immigració hi han tendes distintes, on pots comprar ingredients per cuinar plats d'altres cultures i paisos, han proliferat els kebabs, els restaurants xinesos... però, això canvia la teva forma de vida? estas obligat a anar-hi? vas al mercadona i no trobes fartons i orxata?

O et refereixes a quelcom més cultural... per exèmple, vas al cinema i tot està en un idioma extranger?, vas a comprar roba i sols trobes ponxos del perú? t'impedeixen penjar el llançol del santíssim crist? Nosaltres portarem l'inquisició i el catolicisme a l'amèrica llatina, allò si que era una imposició i un canvi radical de les formes de vida, amb genocidi inclòs i no multitud de gent que deixa tot el que te per a trobar una feina precaria a un lloc on no el volen.

La integració significa convivència i adaptació al funcionament social, no que facen paella els diumenges s'apunten a una comparsa (eixa es altra... com seguiria aquest raonament si s'apuntaren massivament a les comparses???).

Primero entraron gratis al Polideportivo. Y acabaron usando la piscina y las duchas para lavarse y no gastarse un duro-
Y entonces, la mitad de paisanos se borraron del Polideportivo.

Magnífic. Quan aquest rumor "campava a sus anchas" jo solía anar al poliesportiu. NO vaig vore mai res semblant... i en cas que això ocorreguera, no es possible que hi haguera algo dels serveis socials per enmig? i que gent del poble també es beneficiara d'això?. No, es molt més lògic pensar que tots els immigrants i gent de pell extranya podía entrar gratis.
Clar a més a més es dutxaven gratis, serà possible? tota la gent del poble dutxant-se a casa per a estalviar diners a l'ajuntament i ells gastant les dutxes!! meeera!
I clar, conseqüència lògica d'això, es que la mitat de "paisanos" s'esborraren del poliesportiu. D'on has tret les dades? del INE? Això es integració per a tu? borrarse d'un lloc perque també s'hi dutxen immigrants?.

Entonces decidieron que tanto paisanos como inmigrantes debían pagar entrada. Y todos los inmigrantes dejaron de ir.

Y les dio por el Pou Clar, un espacio natural donde cada dia que voy veo familias enteras, sombrillas, hamacas, neveras, flotadores, colchonetas, e incluso una barca a remos.

¿Que está pasando? ¿Lo que no han hecho nunca los habitantes de Ontinyent lo estan haciendo los que vienen de fuera?
Altra vegada dones un exèmple del que es per a tu integració (que pareix ser un concèpte molt ampli). Porte molts anys anant al pou clar, i sempre he vist a famílies senceres que anaven a passar el dia o banyar-se una estona. Entre aquestos hi havíen qui duien sombrilles, neveretes, barquetes.... La gent del poble tambe anava a peixcar i jo tinc un amic ( ontinyentí de tota la vida) que hi va amb el caiac i pega una volteta... Crec que tot el que has dit i més coses les he vistes fer a gent del poble, perqué ells no poden fer-ho i tu si?

Busca fotografíes dels anys 60 i 70 del pou clar i el pou l'olleta. Saps el que trobaríes? En aquells anys no hi havíen tantes casetes-piscina, i moltes famílies del poble passaven el dia en aquestos paratges. En recorde una (no l'he trobada a internet) on el pou l'Olleta pareix una platja, amb tot de domingueros que hi passaven el dia.

Repito, no estoy en contra de la inmigración, pero creo que esto llega al nivel de insulto.
Te paseas por el pou clar a las 4 de la tarde y ¿que ves? 40 niños sudamericanos, un monton de colchonetas que te impiden nadar, o saltar desde las rocas como hemos hecho desde que tenemos memoria, y basura. Mucha basura.


Et molesta la visió? es insultant? Com pot ser insultant si despres dius que no eres racista?
En tot l'estiu encara no he vist a ningú que no puguera tirar-se de les penyetes per cap "monton de colchonetas", ni que no puguera nadar.... Es cert que està molt ple, i que de vegades es fa difícil aparcar, però tens lloc per a posar-te, banyarte i tirar-te des d'on vullgues. I pel que dius de la memòria, recorde fa uns anys, abans que s'assecara, que allò estava molt buit. Si està tranquil s'està més a gust, es cert, però crec que quan més gent el disfrute millor.


I d'altra banda, que dius de les platges plenes d'alemanys, anglesos, holadesos i sueques que venen a emborratxarse i vomitar-ho tot? eixos no fan mal no? i tampoc massifiquen els paratges, ni deixen tonellades de residus? per favor...

Y esto pasa desde hace poco tiempo. Unos años. No recuerdo ver ni uno hace 5 o 6 años. Claro, el polideportivo era gratuito para ellos.

Clar, no hi ha altra explicació, com que no podien banyarse al poliesportiu ara van al pouclar, perque no tindran ni aigua en casa no? I fa sis anys no en veies ni un? Jo recorde anar amb el meu amic Dahi, i no passava res, no vaig vore a ningú que s'en anara del lloc per la seva presència, però alla tu amb les teves brillants deduccions.

Hay que integrar, facilitar la vida de los que vienen de fuera... ¿pero ésto?
¿O es que cuentan mas los votos de los inmigrantes que de los paisanos?

Ací ja toques sostre...els immigrants no voten, no tenen drets polítics. Però que es el que insinues amb tot això? que els polítics hauríen de prendre mesures al respècte? un camp de concentració que facilite la vida i l'accés al treball?


I tu no eres racista, ni el xaval del metro (ell també negava ser racista), però el que si que he vist al pou clar ha sigut "paisanos" que dius tu amb actituds obertament racistes, dient "Vuelve a tu país!!" a un xiquet de 12 anys (que valents no?) i coses per l'estil.

El racisme es quelcom subterràni, inconscient, que pot sorprendre a més d'un en ell mateix, i ràpidament negarà que això siga racisme... aleshores que es?
Aquestes actituds i mentalitats poden dur a coses molt més greu que simples insults, les agressions i la discriminació es justifiquen en aquestes actituds col.lectives contra allò extrany.

Hui es això, demà potser una agressió, o qui sap si un "el Ejido II".

2 comentaris:

miquelet ha dit...

Tens raó. Unes deduccions absurdes les d'aquest paio. Plenes de rumors, dades inventades i subjectives, xenofòbia.. Però clar, ell no és racista. Podies preguntar-li que què és el racisme per a ell.

Salut i felicitats pel teu blog.

Anònim ha dit...

pobre xic el alquimiqa este...