dijous, 1 de desembre de 2011

Ibertrola, ilumina tu vida

Deixem un parell de videos sobre la línia d'alta tensió que està construïnt-se a la nostra comarca.
El primer és un recull d'imatges de la construcció de la infraestructura i les protestes que han tingut lloc a peu d'obra els darrers mesos. El segon es un spot contrapublicitari que aprofita les flors que es tiren en les seves campanyes de rentat d'imatge.


Ens han imposat una infraestructura, passant per damunt de la voluntat de tots els afectats per beneficiar una empresa privada, però entre tots podriem fer que s'arrepentixquen de la jugada. Només cal buscar les sol.lucions que han trobat altres abans que nosaltres. És tan fàcil com canviar de subministrador, per a reduir els seus beneficis, de fet, si els ajuntaments afectats canviaren de companyia, les pèrdues per a iberdrola seríen milionaries (i qui ho dubte que revise els pressupostos municipals i que vaja sumant rebuts de la llum).
L'únic problema és que alguns arrosseguen un deute prou gran amb l'empresa que redueix l'espai de maniobra . No volem ni saber el deute que deu tindre la generalitat que, després que l'empresa avançara la nòmina dels funcionaris (davant la falta de liquiditat de la generalitat), va fer un intent de reformar la legislació per permetre la construcció d'infraestructures "d'interés públic" a zones devastades.
L'interés públic pervertit, de fet els PAI que aparegueren com bolets per la comarca eren "d'interés públic"... l'interés que pot tindre un poble per triplicar la seva població de colp a repent, sense tenir en compte l'impacte sobre el territòri o la i-lògica urbanística de les urbanitzacions petroleo-dependents del american dream particular del levante feliz.
Tot plegat, reflexos d'un "progrés" irracional que fagocita tot allò susceptible d'èsser , rentabilitzat  explotat,exprimit, fins que només quede una pellorfa i búsquen altre lloc d'on treure més i més.