divendres, 20 de maig del 2011

La junta el.lectoral, la guàrdia revolucionària del bipartidisme.

La junta el.lectoral ha determinat que les movilitzacions són il.legals, i el cor mediàtic d'apoltronats periodístes institucionals abovina de la possiblitat de que es proteste el dia de reflexió.
La votació pareix que ha estat ajustada, en un organisme que vetla per la netedat dels processos el.lectorals i fer complir la "llei". Ara be, hi ha una cosa que crida molt l'atenció, un dels principis bàsics del joc net és la igualtat de condicions. Abans els espais de propaganda el.lectoral es repartien equitativament entre totes les formacions que es presentaven.
Així, quan arribaven el.leccions sempre eixien anuncis d'algún partit pintoresc i els ciutadans podien vore les distintes propostes, encara que després acabaren tots menjantse els mocs amb la llei d'hont.
Ara, els defensors de la netedat del procés democràtic han imposat un critèri; que els espais es reparteixquen en base  a la representació el.lectoral dels últims comicis (només estàn obligats a atorgar un espai simbòlic als no representats).
Ho veiem als spots el.lectorals (que van de 30 segons a 2minuts i pico) i també als informatius televisius (als quals s'ha imposat una quota de informació per a cada partit en base també a la representació el.lectoral.


Aquesta ofensiva bipartidista també ha aplegat a la cartelleria municipal; d'aquesta forma, algunes formacions veuen reduït el seu espai al d'un Post-it. A Ontinyent, per exèmple, 4 dels 7 partits que es presenten només han pogut penjar cartells a 2 tanques el.lectorals.
Això si, els partits majoritaris (el càncer de la nostra democràcia) estàn a totes les tanques, més repetits que la marilin de Warhol. Representant el bipartidisme a les tanques, llancen un missatge en sintonía al que rebem dels mitjans; eixos són els partits que importen, els que poden governar, representant a les nostres ments el resultat el.lectoral i fent invisibles la resta d'opcions.

La junta el.lectoral eixa podria dedicar-se, per exèmple,. a fiscalitzar la manipulació informativa, la publicitat institucional dedicada a confondre al partit amb la institució, hauría de vetlar per la igualtat d'oportunitats en la lliure el.lecció dels nostres governants, assegurant que totes les propostes puguen ser escoltades.

Però en comptes d'això el que fan es donar la justificació per desmontar a la força el moviment pacífic dels qui s'han cansat del torn dinàstic. Mentre puguen, seguiràn aferrant-se a les poltrones, són moltes les instal.lacions el.lèctriques que han posat per totes les institucions... però ja no estem en temps de bonança, on totes les empastrades es podien tapar.
Ara han arribat les vaques flaques, i ha volgut tibar massa la corda amb unes sol.lucions que encobreixen una retallada social que deixa intactes les grans fortunes i capitals amassats en la belle epoque.

si no vols caldo, dos tasses.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que ha passat amb el facebook del Oso Pepe? L'han censurat????

anmorsigol ha dit...

si.. una ofensiva d'un partit del qual hui no es pot parlar que ha eliminat els perfils del periodic, televisió digital d'ontinyent i del oso pepe