diumenge, 15 de maig del 2011

Democràcia real!

Demà es celebraràn manifestacions reclamant una democràcia real a tot l'estat espanyol.

El que demanen els qui la convoquen és molt simple, ho podreu trobar en aquesta pàgina; http://democraciarealya.es/

L'esperit del que demanen està latent a bona part de la població, es veu en l'index d'abstenció, en les actituds d'uns polítics que es preocupen més de manipular l'opinió pública que de resoldre els problemes reals del pais.
En aquesta pseudo-democràcia el poder es troba en mans de dos partits "de govern", que es postulen com salvadors de la pàtria, no importa quina (que quedarà destruïda en mans del oponent). Dins de la seva dinàmica els partits entren en xocs moltes vegades simbòlics, però arriben als acords necessàris per satisfer als grups de pressió (el poder financer) i per a perpetuar-se com a úniques opcions de govern.

Podem vore el seu compadreo en les lleis el.lectorals; que imposen un espai publicitari en base a la representació; de forma que la representació pública és correspòn ( i ajuda a perpetuar) el bipartidisme. A Ontinyent per exèmple, hi ha grups que només dispoen de dos tanques publicitaries ( pels 15 cartells del PP que hi ha a cada tanca). A la televisió passa el mateix amb els espais de publicitat gratuita (que abans es repartien de forma equitativa).
No contents, també han clavat mà en la independència periodística, imposant una cobertura diaria a les seves campanyes i per ordre de representació (els grans sempre primer i més rato...)

És el segrest de la democràcia.