dimarts, 29 de març del 2011

Indigneu-vos!



Al enllaç  trobareu el manifest Indigneu-vos d'Stephan Hessel.

En un ratet el teniu llegit, i val la pena parar-se a llegir el que diu als 93 anys un històric de la ressistència francesa, que va escapar de diversos camps de concentració nazis i que va participar també en la redacció de la declaració universal dels drets humans.
Hessel planteja els motius existents per a la indignació, fent una descripció implacable del assalt del poder finançer a la política i el desmantellament de l'estat de benestar, la corrupció generalitzada i les desigualtats existents. 
La sol.lució és molt simple, i es troba a les nostres mans, és la insurrecció pacífica, que, com ja han fet a Islandia, pose al seu lloc als culpables de la crisi i acabe amb el control que exerceixen les corporacions sobre els governs.


" Apelem a una verdadera insurrecció pacífica contra els mitjans de comunicació de mases que no proposen altre horitzó per la nostra joventut que el del consum de masses, el despreci cap als més dèbils i cap a la cultura, l'amnèsia generalitzada i la competició a ultrança de tots contra tots. 
A aquells que fareu el s. XXI, els diem, amb tot el nostre afecte:

CREAR ÉS RESSISTIR

RESSISTIR ÉS CREAR"