dissabte, 10 de juliol de 2010

Les escombreries, eixe nitxo de corrupció.

El món es divideix en nitxos de mercat, espais de benefici que van obrint a base de privatitzacions i operacions intelectuals d'allò més diverses que van descobrint els pioners de la mercantilització universal.
Un d'aquestos nitxos és el de les escombreries i l'enorme pressupost que es dedica al seu tractament, que ha motivat l'interés de més d'un espavilat i podem assenyalar com un "nitxo de corrupció" més dels que tenim al cementiri valencià (urbanisme, obres públiques, "esdeveniments"....).Les escombreries, allò que no vol ningú i que representen un greu problema ambiental han estat una font d'ingressos "clàssica" per a emprenedors napolitans... la iniciativa privada soluciona un problema que no pot resoldre una administració dèbil, tots ixen guanyant (econòmicament) i no importa com quede el territòri ("si no ho faig jo ho faria un altre"). El nostre imaginari situa aquestes històries en altres latituds, comandades per sopranos i camorristes, tot un món de película que pareix que s'ha escapat de la "ciudad de la luz".

L'objectiu dels nostres camorristes és el mateix, enriquir-se a qualsevol preu, engreixant la màquinaria a base de regals i diners; penetren les institucions i en buiden les arques des de dins amb contractes públics "apanyats"... per tractar les escombreries de la "Vega Baja" hi havien 9'5 milions d'euros al any (190 en 20 anys), els terrenys de l'abocador canviaren en l'ultim moment per a construir-se a uns terrenys comprats al 2007 per un dels empresaris emprenedors i cobraven de l'administració una quantitat per tona tractada (a internet es poden trobar denuncies ciutadanes sobre el "tractament" de les escombreries que es fa en algun abocador de la província d'Alacant).

I és que la violència és la part més vistosa i cinematogràfica de les màfies, però el seu poder real es troba en els negocis , en la ingent capacitat per actuar al marge de la llei generant beneficis milionaris amb total impunitat...