dijous, 24 de maig del 2012

Manifestació per una educació pública

Recull d'opinions d'alguns dels participants en la manifestació comarcal per l'educació pública que es va fer el passat 23 de Maig a Ontinyent


Les reformes van a tota llet, si mirem el que passa vorem que ja s'han tornat realitat moltes de les coses de les que ens advertien els qui protestaven contra el procés Bolonya; la educació superior deixa de ser un dret per a ser un luxe a l'abast de pocs.

Les retallades però, estàn afectant també a l'educació bàsica, que ja tenia uns resultats d'abandonament i fracàs escolar d'aupa. Ara, amb l'increment de ratios i l'eliminació de l'atenció a la diversitat no pareix que vajen a millorar les estadístiques (no som humans, som com números, que diria Ovidi).

Les retallades no són cosa de la crisi, a València ho tenien al programa el.lectoral amb el que 20 imputats entraren al parlament (la cessió de centres públics a la iniciativa privada). Amb la precarització i elitització de l'educació, estem fent un pèssim favor a la democràcia, deixant a la ciutadanía sense les eines d'anàlisi que li permeten entendre i interpretar allò que passa al seu voltant.
La ignorància farà més fàcil que ens prenguen el pel, ens posa un vel que ens impedeix veure més enllà. Hi ha diverses formes de mirar d'eixir de la crisi, nosaltres hem triat convertir-nos en ma d'obra barata i ara estem adeqüant el sistema per a que produeixca ciutadans dòcils i poc qualificats, que vejen com una benedicció tindre l'oportunitat de ser explotats per algún pocavergonya.

més informació sobre les movilitzacions per la defensa de l'educació pública a la web de la plataforma per l'educació pública a la vall d'Albaida; elmestredotos.blogspot.com