dissabte, 24 de gener del 2009

Video d'una xarrada sobre Palestina

en els seguents videos podeu trobar una xarrada sobre palestina que va fer l'any passat a València una brigadista basca (del Komité Internazionalistak) que ha estat diverses vegades a la regió i coneix de primera mà la situació en la que viuen els palestins arreu de gaza i cisjordània.
Està tapada o fora de pla per evitar-li problemes alhora de tornar a palestina.

Origens del conflicte


Colonització i Nakba


Israel


Cisjordània


Ocupació militar


Gaza


Conclusions

divendres, 23 de gener del 2009

Somiar a Nablus (2005)

Ací us deixe un documental de Sergi Sandúa, on podem vore el que es pot fer amb una miniDv i un guió molt ben pensat que ens aproxima a palestina des de la curiositat i la reflexió, i ens porta per la tragèdia de l'ocupació a través de les persones que troba en el seu viatge.



salut!

dijous, 22 de gener del 2009

Bagdad Rap

Exel.lent i reflexiu documental amb banda sonora inclosa... per vore'l...

dissabte, 17 de gener del 2009

concentració per Gaza

Imatges de la concentració de solidaritat amb Gaza que s'ha fet a Ontinyent. De moment portem 1160 assassinats i més de 5000 ferits...sense nom ni paraules...


Aturem la massacre!
Israel estat terrorista!!

dilluns, 12 de gener del 2009

Sharon retorna com la botifarra

De moment han mort 878 palestins (i més de 2500 han resultat ferits) en el sagnant nadal que els Israelians han obsequiat als palestins.
Aquesta no és una resposta repentina, sinó que ha estat planificada acuradament. En un article de les setmanes anteriors a l'inici dels atacs, Jonathan Cook denunciava la interrupció del proveiment a la franja (des d'aliments fins carburants), el bloqueig financer (la moneda que utilitzen es el sheckel). A l'article es queixava de que no deixaren entrar els mitjans de comunicació per cobrir el caos humanitari que l'enduriment del bloqueig suposava.


Que preteníen amb tot això? L'objectiu es ben clar... debilitar encara més la franja i provocar "atacs" que fonamenten la seva "respòsta", el que no diuen es que la represa dels cohets es situa després d'una invasió israeliana que acabà amb la vida de 6 palestins...

En un magnific llibre d'Avi Shlaim (el muro de Hierro), parla sobre la segona intifada i de les maniobres del govern israelià... llegint-lo trobem un anàlisi que pareix que parle d'ara mateix, amb la única diferència d'alguns personatges.

Sharon va provocar la 2a intifada amb la seva incursió en l'explanada de les mesquites...2 mesos abans de les el.leccions; ací tenim l'us de la força amb finalitats el.lectorals (no ser assenyalats de "tous"...).

Ariel Sharon, ja al poder, va iniciar l'operació "Escut defensiu" amb la que inicià una fase de guerra, amb bombardeig de camps de refugiats, demolició de vivendes, atacs sobre instal.lacions sanitàries, redades i execucions sumaries...

AL 2002, l'aparell de rel.lacions públiques israelià utilitza uns estereotips per als palestins que coincideixen des de la guerra del Líban del 1982 fins a l'actual conflicte;
- els palestins assassinats son presentats com "terroristes"
- es neguen els drets nacionals dels palestins (passant per damunt de la poca sobirania que tenen...)
- us d'una força militar salvatge i aclaparadora
- despreci pel dret i l'opinió pública internacional (incloses les ressolucions de Nacions Unides...)

Seguint amb el mateix autor, assenyala que...
" l'objectiu polític d'aquesta escalada militar (2002) era assassinar un nombre major de palestins fins conseguir la seva rendició"
...i el següent fragment fa referència a l'ANP, però ara hi podríem vore Hamàs..."com a part de la campanya sistemàtica Sharon tracta de presentarla(ANP) com una institució que orquestra la violència contra civils israelians"...
Veient el que estàn fent, quan algú parla d' una "institució que orquestra la violència contra civils", em ve al cap ISRAEL, l'estat terrorista.

Israel s'esforça per silenciar la masacre (l'altre dia va atacar un edifici on hi havía diversos mitjans de comunicació), i nega l'ús d'armament prohibit (ara diràn que hi ha cremats, però no bombes de fòsfor... neguen l'existència del foc encara que la columna de fum ixca per la finestra).

video on uns soldats israelians disparen contra els serveis mèdics quan tracten de recollir un ferit...


dijous, 8 de gener del 2009

video "Hebrón, ciutat ocupada"

ací us deixe un curt documental que parla sobre hebrón amb coses que vaig gravar mentre estava amb l'ISM. Es una mostra de la vida quotidiana a Cisjordània, si voleu saber mes sobre el que passa a Hebron podeu mirar aquest article